Overige Kattengrind

De belangrijkste soorten kattengrind zullen op deze website besproken worden maar dat zegt niet dat er niet meer soorten zijn. De overige kattengrind soorten die u kunt vinden zullen echter niet altijd zo vaak gebruikt worden en dat heeft verschillende redenen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het best een goede optie kan zijn voor uw kat.

Het is een feit dat andere soorten kattengrind bestellen minder vaak gedaan wordt dan de het bestellen van de bekende soorten die u ook op deze website besproken kunt vinden. Dat de hier genoemde soorten het meest gebruikt worden heeft voornamelijk te maken met de beschikbaarheid van de grondstoffen waardoor het produceren van deze soorten relatief goedkoop plaats kan vinden. Voor klei kattengrind is zoals u zich wellicht voor kunt stellen voldoende grondstof aanwezig maar deze voorraad is niet onbeperkt. Omdat het winning proces een grote impact heeft op de natuur zullen overige kattengrind soorten wellicht populairder kunnen worden. Ook kattengrind van hout wordt door veel katten eigenaren gekozen en zolang er hout wordt gebruikt om spullen te produceren zal aan houtvezel afval geen gebrek zijn. De minder bekende soorten kattengrind zullen echter wel kunnen profiteren van het feit dat het toepassen van hout steeds meer concurrentie krijgt van veel duurzamer materialen of van hergebruikte materialen. Sepiolite kattengrind is een zeer mooi materiaal dat zeer goed werkt maar de winning zal een duidelijk impact hebben op het milieu als is het voor de afval verwerking net als klei geheel onschadelijk. Alle soorten kattengrind zullen zo hun eigen impact hebben op het milieu en veel overige kattenbakvullingen zullen hier een positieve bijdrage kunnen leveren.

Een steeds bekender wordende kattenbak vulling is het kristal kattengrind of silica-gel kattengrind. Dit bijzondere materiaal is gemaakt van vocht absorberende vaste vorm van silicaat dat door middel van een synthetisch proces gemaakt is van natriumsilicaat. Onder overige kattengrind soorten zal silica-gel wellicht niet heel erg bekend zijn maar het materiaal zal waarschijnlijk wel voor iedereen bekend zijn. Silica-gel is de inhoud van de zakjes die u bij heel veel producten als apparatuur of lederwaren aantreft om deze droog te houden. De eigenschap dat het water aan trekt alsof het een magneet is moet u dan ook als het belangrijkste pluspunt zien van silica-gel in vergelijking met andere soorten kattengrind. Omdat silica-gel met de zeer open kristal structuur zeer veel vocht op kan nemen zal een enkele vulling van de kattenbak tot wel dertig dagen mee gaan. Dat is in vergelijking met de overige kattenbakvullingen natuurlijk een enorme winst die zal leiden tot maximaal zeventig procent minder afval. De milieu winst die hiermee behaald wordt zal dan ook aanzienlijk zijn en ook al is silica-gel een natuurlijk voorkomend materiaal, het zegt niet dat het ook snel zal verteren. Er zijn dus onder de overige kattengrind soorten ook soorten die wat dat betreft een nog lagere milieu belasting vormen maar waar u wel meer van zult verbruiken. Een goed voorbeeld hiervan is stro kattengrind dat natuurlijk snel biologisch afbreekbaar is maar waar u wel veel meer van nodig zult hebben dan van andere minder bekende soorten kattengrind.

Er worden natuurlijk nog meer materialen gebruik om de kattenbak fris en hygiƫnische te houden. Veel van deze materialen zullen verschillende soorten zand bevatten omdat ook zand een zeer open kristal structuur heeft waardoor het snel vocht op kan nemen. Wellicht hoort zand niet thuis tussen overige kattengrind soorten omdat het natuurlijk geen grind is maar veel fijn korreliger. Veel zal zand echter niet gebruikt worden omdat uw kat het vaak niet zo heel erg fijn vindt en een ongekende behoefte zal hebben om de boodschap te begraven. Dit is natuurlijk gedrag dat uw kat bij andere soorten kattengrind ook zal laten zien en waar niets mis mee is. Omdat het zand echter snel tussen de tenen van uw kat zal gaan zitten biedt het dus een aantal nadelen. Uw kat zal bij het wassen na het bezoek aan de kattenbak meer van het kattengrind binnen krijgen als bij de overige kattenbakvullingen het geval zal zijn, daarnaast zal zand ook heel erg uitlopen waardoor u vanaf de kattenbak een spoort van zand waar zult kunnen nemen. Het overige kattengrind zal dit veel minder hebben en zal daarom vaak de voorkeur genieten. Om toch aan de wensen van de klanten tegemoet te komen zal de webwinkel die u op deze website zult vinden toch ook meerdere minder bekende soorten kattengrind aanbieden. Natuurlijk kunt u hierbij wel volgens de bekende voordelen kattengrind online bestellen waardoor u alles vanachter de computer kunt regelen en uw bestelling netjes thuis afgeleverd zal worden terwijl u niet teveel betaald.