Catsan Kattengrind

Kattengrind is natuurlijk in verschillende soorten te verkrijgen en ieder soort zal zo haar eigen unieke eigenschappen hebben die allemaal ook weer zo hun eigen voordelen hebben. Wellicht is dat waarom Biokats kattengrind in meerdere soorten verkrijgbaar is waardoor het voor alle wensen van katten en hun baasjes geschikt is.
Dat het kattengrind van Biokats in verschillende soorten te verkrijgen is zal er voor zorgen dat er voor alle wensen wel een gepaste uitvoering te vinden is. De belangrijkste taak van kattengrind is het vasthouden van de urine van uw kat en het daardoor tegengaan van nare geurtjes. Als de urine van uw kat in aanraking komt met de zuurstof van de lucht valt het uiteen in een aantal stoffen waaronder ammoniak. Deze laatste stof zal de uiterst penetrante lucht verspreiden waar u en uw kat een hekel aan hebben. Bij de aanschaf van kattenbakvulling Biokats kopen zal betekenen dat de urine direct door de korrels opgenomen worden en in het binnenste van de korrels opgesloten wordt. Dit is iets dat alle soorten kattengrind gemeen hebben maar verder zijn er wel een aantal verschillen. Dat alle soorten hun werk uitstekend doen is te wijten aan het feit dat Biokats kattengrind is gemaakt van honderd procent zuivere klei. Het is bekend dat klein over bijzondere eigenschappen beschikt, als het droog zal het krimpen en zullen kleine poriën in het oppervlak ontstaan. Bij gebruikt van de Biokats kattenbakvulling zullen deze zelfde poriën de urine van uw kat snel opnemen en in het binnenste van de korrel opsluiten waardoor de urine en de geuren gevangen zijn.

Dit is natuurlijk een uiterst nuttige en natuurlijke wijze van het hygiënische houden van de kattenbak. In de natuurlijke klei die voor de korrels is gebruikt, schuilt het geheim van Biokats kattengrind. De klei heeft een aantal bijzondere eigenschappen, hierboven zijn de poriën genoemd die het vocht doorlaten en opsluiten, niet minder belangrijk zijn wellicht de klontvormende eigenschappen van de klei. Deze eigenschappen zorgen er voor dat de korrels samen trekken zodra ze nat worden, dit zorgt er voor dat ze een klont vormen die eenvoudig uit de kattenbak geschept kan worden. Biokats kattengrind bestellen betekend dat u dus extra lang met de kattenbak vulling toe kunt omdat de kattenbak extra lang fris blijft als u de klonten met urine immers telkens uit schept. De klei die voor het kattengrind wordt gebruikt, wordt gevonden in Duitsland in Beieren en deze klei biedt de bijzondere eigenschappen die Biokats kattengrind zo speciaal maakt. Het bedrijf dat het kattengrind produceert is Gimborn en is in dezelfde streek als de klei afgravingen gevestigd. Hierdoor zal een flinke milieuwinst geboekt kunnen worden omdat de grondstoffen niet ver vervoerd hoeven te worden. De klei die voor het maken van het kattengrind van Biokats gebruikt wordt komt uit gebieden die speciaal daarvoor aangewezen zijn en het bedrijf heeft de verplichting om het landschap te herstellen door nieuwe bomen aan te planten. Omdat het productie proces door de natuurlijke grondstoffen zeer kort is, zal de Biokats kattenbakvulling vrijwel geheel CO2 neutraal geproduceerd kunnen worden.

De verschillende soorten klei kattengrind die u van dit merk kunt bestellen hebben dus een aantal zeer belangrijke zaken gemeen. Ze zijn allemaal erg goed in staat om hun dienst in de kattenbak te doen en zullen daarbij een kleine milieubelasting vormen. Dan rijst wellicht de vraag waarom u verschillende soorten Biokats kattengrind bestellen kunt bij de webwinkel die u op deze pagina aan zult treffen. Dezelfde klei die voor alle soorten kattengrind wordt gebruikt kan door een paar handige trucjes bepaalde kunstjes nog beter uitvoeren dan de standaard korrel. Een Biokats kattengrind korrel die speciaal geprepareerd is om vocht extra snel op te nemen en dus geurtjes snel te neutraliseren, dit is erg handig voor de urine van katers die soms een uiterst sterke geur af kan geven. Aan sommige soorten zullen ook natuurlijk materialen als hop toegevoegd zijn om voor een frisse geur te zorgen. Een ander onderscheid dat u ziet als u bij de aanschaf van kattenbakvulling Biokats kopen wilt, is de kleur van de korrels. Het is nu eenmaal een feit dat katten erg kieskeurig zijn en als ze de kattenbakvulling niets vinden dan gaan ze er niet is. Omdat er meerdere soorten Biokats kattengrind te vinden zijn is er altijd wel een soort bij die u en uw kat aan staat. Hier kunt u al jong mee beginnen door de speciaal geprepareerde trainer kattengrind van Biokats te kiezen waardoor u kat alleen de neus hoeft te volgen om te weten waar de kattenbak staat.